Hoe Oxforthe Change doet

Oxforthe (Oxford in oud Engels) heeft een gedegen theoretische grondslag. De wijze van Change heeft met name ook een praktische grondslag. Waar Oxforthe Change diensten in verleent is het zelf doorleeft:

  • "ik geef leiding in de praktijk, wetende wat de theorie er over zegt.. en wat de praktijk kan vragen.."
  • "ik train in de praktijk slechts wat ik zelf (hebben) ervaren.."
  • "ik help leidinggevenden in hun ontwikkeling, wetende dat ik zelf ook (nog steeds) in ontwikkeling ben.."
  • "ik coach individuen/groepen bij vraagstukken waar ik zelf mee worstel(d)en.."
  • "ik begeleid processen (facilitator) waarin ik niet aarzel ‘de domme vraag' te stellen.."

De verbindingen met de praktijk zijn er dus door regelmatig "met de voeten in de klei" in de uitvoering van tijdelijke managementvormen te staan. Maar de verbindingen met de (ontwikkelende ) theorie hierover zijn er ook, middels partnerships/netwerken met de Baak, Avans+ en managementboek.nl.

 

Laatste ontwikkelingen in het vak?

 

Oxforthe Change is partner van managementboek.nl

Bekijk de Top 15 van de maand

 

"Reflective practitioners" zijn opgevoed met de gedachte dat "de voorruit altijd groter is dan de achteruitkijkspiegel". Vooruit willen, gestuwt door resultaatgerichtheid is kenmerkend voor Oxforthe Change. Maar ook het weten dat leren zijn basis krijgt in het achteruitkijken: leren van wat is meegemaakt, ervaren.  Opgedane reflecties hebben continu betrekking op het waarnemen, denken en handelen. Leren in de praktijk en van de praktijk. En dus ook leren van de klanten...

 

Is Oxforthe Change dan praktisch of theoretisch? Het succes van veranderingsprocessen binnen organisaties staat of valt met het kunnen omzetten van theorie en concept naar praktijk. Oxforthe Change laat dit in de praktijk zien. Leren van deze praktijk voor verdere conceptuele ontwikkeling. Da's dus theo-praktisch of prakt-oretisch. En dát is ook Oxforthe Change. In de klantenlijst staan organisaties die dit hebben ervaren.